VIJESTI

EURO – SKELE finansijski podržali projekat video nadzora

Danas je u kabinetu Načelnika općine potpisan Sporazum, kojim su obezbijeđena sredstva za gradnju modernog sistema video nadzora za općinu Tešanj. Potrebna sredstva za izgradnju sistema su partnerski obezbijedili Općina Tešanj (140.000 KM) i privrednici (100.000 KM).
Sporazum su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i privrednici sa područja općine Tešnj koji su finansijski podržali projekat (Hifa oil, Madi, AS Group, Hifa Petrol, Udruženje privrednika, Danial S, Dar i EURO – SKELE).

 Plan je, da odmah u januaru 2020. godine pokrenemo postupak izbora izvođača, te da po završetku izgradnje čitav sistem na upravljanje i rad preuzme Policijska stanica Tešanj, a održavanje i nadzor Uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK. Želimo da se naši građani osjećaju sigurno i da preventivno djelujemo u ovoj oblasti, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Ovim projektom predviđeno je postavljanje videonadzora na više lokacija, uključujući kamere za opći pregled saobraćaja na raskrsnicama i javnim površinama, kamere za identifikaciju registracijskih tablica i panoramske kamere za web, nabavka adekvatnog softvera i centralne upravljačke stanice.

12 thoughts on “EURO – SKELE finansijski podržali projekat video nadzora

  1. This is the right website for everyone who would like to understand this topic. You realize so much its almost tough to argue with you (not that I really would want toÖHaHa). You definitely put a new spin on a subject that has been discussed for many years. Excellent stuff, just excellent!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.