VIJESTI

EURO – SKELE finansijski podržali projekat video nadzora

Danas je u kabinetu Načelnika općine potpisan Sporazum, kojim su obezbijeđena sredstva za gradnju modernog sistema video nadzora za općinu Tešanj. Potrebna sredstva za izgradnju sistema su partnerski obezbijedili Općina Tešanj (140.000 KM) i privrednici (100.000 KM).
Sporazum su potpisali Općinski načelnik Suad Huskić i privrednici sa područja općine Tešnj koji su finansijski podržali projekat (Hifa oil, Madi, AS Group, Hifa Petrol, Udruženje privrednika, Danial S, Dar i EURO – SKELE).

 Plan je, da odmah u januaru 2020. godine pokrenemo postupak izbora izvođača, te da po završetku izgradnje čitav sistem na upravljanje i rad preuzme Policijska stanica Tešanj, a održavanje i nadzor Uprava policije i Ministarstvo unutrašnjih poslova ZDK. Želimo da se naši građani osjećaju sigurno i da preventivno djelujemo u ovoj oblasti, rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Ovim projektom predviđeno je postavljanje videonadzora na više lokacija, uključujući kamere za opći pregled saobraćaja na raskrsnicama i javnim površinama, kamere za identifikaciju registracijskih tablica i panoramske kamere za web, nabavka adekvatnog softvera i centralne upravljačke stanice.